Bebistävling!

Idag var det tävling på hemmaplan. Jag hade med mig min 4åring Chini Con Careme (Challe) och min 5åring Kommilfoo (Kompis).

Kompis var ju borta på Markneträning förra tisdagen, det var första gången han reds någon annanstans än hemma i ridhuset eller i skogen. Han skötte sig bra men var väääldigt rädd om munnen vid hinder, han liksom drog upp huvudet och betedde sig som om jag skulle rycka honom hårt i munnen. Markne sa i princip att det inte gick att rida på den och vi behövde hitta ett annat bett. 

Men idag var vi alltså iväg på tävling! Både killarna fick gå 1m. Det är Kompis livs debut på tävlingsbanan och detta efter att bara varit ordentligt riden i 3månader. Aldrig hoppad tidigare osv. Hjärtegullet går in och är världens coolaste lugnaste, mjukaste lilla Kompis, i anridningen mot tvåan så tog han upp huvudet lite och gnäggade, haha, det störde oss lite så han vart lite låg på tvåan och petade det. Sen var han felfri och jäääättefin och försiktig resten av banan. BÄSTA.

Challe var mer vild än tam. Skulle inte gå fram nånstans o började slå bakut, sen är han lite mötesskygg och det gånger tusen när han är såhär spänd, det ramlade en bom typ 20m ifrån honom och han flööög i luften och hoppade haha. Det höll på lite så. Men han var ändå fin och felfri inne på banan. Puckohäst. 

Challe är i en växtperiod nu och dessutom någon form av trotsålder. Så jag tycker inte det är så farligt att han bråkar nu, det lär släppa som 5åring!

Så Summa summarum så är jag otroligt nöjd! Det var nyttigt för Challe o få lufta sig lite och väldigt kul o se att Kompis kunde sköta sig som en riktig hoppehäst!

IMG_20151024_081251

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *