Markneträning

Idag var Challe (Chini con careme) iväg och tränade för Markne. Pether har sett honm en gång tidigare och det var i början på sommaren när han precis satts igång och vi hade inställningen “dethär kanske går att genomföra nu” typ. Han var aldrig startad eller liknande utan väldigt grön.

Idag var vi somsagt där igen, med bravur! Challe har verkligen utvecklats, trots att han växer just nu och är lite ovanligt stark och hård och lite extra attityd så skötte han sig verkligen mer än man någonsin kan förvänta sig av en fyraåring.

Han reds ordentligt via innerskänkel till yttertygel, jag har ju lite svårt för detdär att det ska vara så bestämt igenom på ett sätt när man skulle kunna lösa en spänning först och sen leta sig till stöd via innerskänkel till yttertygel för att göra allt stabilt och bra igen, men jag är lite tveksam till om jag vill lösa problemen så.

Men, vi jobbade på, och för mig var det ändå väldigt nyttigt att gå all in för detta sätt idag då jag känt att jag varit lite väl rörig i handen och inte så konsekvent sista tiden, så jag fick ut mycket av det. Det var också roligt att se Markne så engagerad idag vilket han inte alltid är, men han hade varit på clinic och fått inspiration, vilket märktes tydligt. Bra iaf!

Challe är verkligen en stjärna, korta korta uppvändningar och korta korta landningar, vid ett tillfälle så skulle jag hoppa en böjd linje där han landar och blir lite stark då han gärna drar åt höger och här skulle vi undan högerskänkeln ut på vänstertygeln, så jag fick lägga en volt, sen säger Markne “höj lägstanivån, landa och var helt klar i handen och bara forma honom mjukt in i rätt form” vilket är rätt kul för en 4åring. Han skulle alltså landa, helt perfekt falla in i rätt form, dessutom böja sig runt innerskänkel och få ett ärligt stöd på yttertygel, på de typ 6 galoppsprången vi hade på oss innan han skulle, utan att dra eller vingla, hoppa ett räcke rakt in i väggen på ett snyggt sätt.

Och visst gjorde han det! Han är ju en stjärna, tyckte ändå det var lite roligt, han rids precis som en vuxen häst, på gott och ont. Jag vill gärna hålla det lite enkelt med fyraåringar såklart men han är så otroligt ridbar och blir dessutom lite kaxig när han får ha det enkelt för sig så han kan gott få lite krav på sig. Han går ju inte så intensivt ändå.

Allt som allt så var det en ovanligt bra träning idag, mycket kul. Jag sa att Challe är en stjärna va? bra.
IMG_20151027_112815

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *