Götet dag 1!

Tjo! Är framme i Göteborg (igen) men med ett annat gäng hästar, somsagt.

VI står i de permanenta stallarna och hur bra dom än är rent praktiskt så är dom anpassade efter travhästar som ska vistas där över dagen. Dom är väl typ 2,5×2,2m och inte riktigt lämpliga för en häst som t.ex Challe som är minst 176cm hög och bara 5 år. De flesta boxar har inte ens möjlighet att ta ut huvudet utan de är helt stängda. Så Challe mår verkligen dåligt, han har i princip inte stått stilla sen vi kom hit igår och går mest runt runt o gnäggar o är orolig, äter inte och börjar redan falla ur i kroppen och är jättestressad. Tråkigt. Men nu har vi fått flytta honom till en annan box där han iaf kan sätta ut huvudet, hoppas han mår lite bättre av det.

Först ut idag var iaf Luxan. Väljer att inte gå in allt för mycket på henne då hon ska säljas och vi inte riktigt kommit underfund med varför hon gör som hon gör. Nya tag imorgon!

Sen var det Corvaras tur, mums! Enkel framridning i alla gångarter, inga konstigheter utan stod mest i lätt sits o höll henne glad, hoppade fram som vanligt o sen in på banan. Nemas problemas. Glad o pigg o hoppade runt 120cm banan plättlätt (såklart) och tog lite tighta svängar i omhoppningen så hon kom trea! Det var kul, lilla korvis. Bästisen!

Sen var det Challeman och som ni kanske förstår från det jag skrev högre upp så var han inte riktigt sig själv. Stressad varvat med o bli matt. Han rev tre. Kändes inte riktigt som vanligt. Åja, vi hoppas han lugnar ner sig imorgon somsagt!

Imorgon går alla hästar 125cm. Det är debuten för både Challe och Corvara och det ska bli jättekul! Hade helst ridit 130 på Korven imorgon men fanns vara 125 o 135. Sköter hon sig o allt känns bra så får hon kanske gå 130 på söndag, men vi får se! 

13262075_937023126416095_612892577_o

Kommentarer

  1. Malin

    Hej
    Kan inte du skriva lite om ditt tränings upplägg med donna som är en ny häst hur du gör för att bygga upp muskler styrka med mera?:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *