Frågestund!

Tjohopp! 

Jag tänkte att vi kan köra en liten frågestund. Ställ frågorna här så svarar jag under helgen någon gång! Alla frågor går bra utom frågor angående ridproblem.

 

Cornelia Rylen

Bilden är tagen av Stefan Keturi.

 

Kommentarer

 1. W

  Hej! Först och främst vill jag bara säga att jag tycker du är sjukt grym med hästar, både i ridningen men också i ditt allmänna “tänk kring hästar”, jättekul! Men jag undrar vart fleur tog vägen, varför avbröt ni “samarbetet”, vart är hon nu, mår hon bra och vem äger henne nu? Du behöver självklart inte svara om du inte vill. Keep up the good work, du och dina hästar är grymma!!

 2. Sara

  Hej. Jag tyckte det var oerhört intressant att läsa artikeln i Equipage. Skulle så gärna vilja kunna anamma lite av ditt sätt att träna häst. Hästen jag sitter på behöver lära sig att använda bakbenen, men tycker det är svårt utan att få massa i handen eller så bara dyker hon och springer i framvikt, om du förstår vad jag menar? Har du några bra tips? Hästen är i övrigt superfin, håller på att kvala till 5års breeders nu, ett kval kvar. Men hon hoppar lite på talang & lite fart, vill få igång aktionen lite mer så hon hoppar ännu mer upp och genom kroppen Hade du inte bott så långt bort hade jag absolut velat träna för dig! Det ser så himla avspänt men ändå spänstigt ut när du hoppar dina hästar, hade velat ha det lite så.
  Mvh Sara Rundgren
  0703-407990

 3. Jonna

  Hej! Hur ser du på framtiden? Planer på att skaffa barn och leva ett “vanligt” liv eller är det hästar eller ingenting? 🙂
  Du är en stor förebild för mig i ridningen!

 4. Charlie

  Presentation av dina hästar i stallet nu. Ålder, mankhöjd, stam, nivå, styrkor, svagheter samt dina framtidsplaner för dem. Även hästarna som är till salu.

  /C

 5. Emma

  När började du “leva på” hästarna? Alltså jobba med att hålla träningar och sälja hästar. Hur går det ihop och hur kom du in i verksamheten så bra?

  Lägg gärna upp på instagram när du har svarat på frågorna så vi som är inne mest på instagram också ser 🙂

 6. Bella

  Hej! Fantastisk blogg, instagtam och du inspirerar verkligen mig med din ridning! Vad kostar det att träna för dig privat eller i grupp? Och vad skulle det kosta om man vill att du ska hoppa sin häst?

 7. Jessica

  Slänger in frågan här med då från föregående inlägg
  En undran! Hur tänker du kring igångsättning av en häst som stått ett par månader o ska igång igen?

 8. Hanna

  – Hur går det med Fleur?

  – Vad är det högsta du har hoppat?

  – Vilken är den dyraste häst du sålt och vad har den kostat?

  Lite “fun facts” som vore roligt att veta. Tack för en trevlig läsning!

 9. Vera

  Hej!
  Vad är dina bästa tips/övningar för att få en häst riktigt fram för skänkeln och med tryck i bakbenen? Jag vet hur det ska kännas men tycker ofta det är svårt att komma dit när jag sitter på en häst som är lite seg för hjälperna etc. Vet att det är så gott som omöjligt att ge tips när man inte sett hästen men skulle vilja veta lite allmänt hur du tänker:).

  Sedan också hur du jobbar i början av passen för att få hästarna lösgjorda utan att sätta för stor press på dem innan de kommit igång.

 10. Sanna

  Största tabben?

  Vilken placering/vinst värderar du mest?

  Vilket är dröm resmålet?

  Om du inte skulle hålla på med hästar vad skulle du göra då?

  Falsterbo eller Friends?

  Favorit tävlingsplats?

  Vilken av dina nuvarande hästar tror du har absolut störst chans att gå ett mästerskap med guld som utgång?

  Har du några planer på att skaffa barn?

  Ska sånna fall barnet börja sin tävlingskarriär på en envis shettis?

  Äsch va med frågor, men du ska väl ha något att svara på när det är frågestund Tack för inspirationen du ger både på bloggen och instagram!

 11. Maria

  Jag undrar hur det kommer sej att du är så duktig med lite knepigare hästar? Blev det så av en slump eller var det meningen?
  Jag tycker du rider så mjukt och elegant och följsamt! Ett nöje att följa dina framgångar på banorna!

 12. Anna

  Vad hände med samarbetet du hade med Tyra?

  Varför slutade din syster jobba i Tyras företag?

  Vad hände med Fleur?

 13. Idle

  Hej, om vi nu säger att du skulle ha en plats över i stallet och blivit frågad att hoppa in en fjording eller en travare, hade du då gjort det eller är du en sån som bara vill ha med de finaste hopphästarna att göra?

 14. Nadja

  Hej, jag undrar om du har något tips för en häst som är väldigt spänd och som knappt tar något stöd på bettet alls heller för den delen.
  För övrigt älskar jag ditt tänk i ridning och tar efter mycket du gör!

 15. Julia

  Hej Cornelia!
  Till att börja med så måste jag bara säga att du är så otroligt begåvad & jag beundrar verkligen din ridning. Jag har aldrig sett någon annan ryttare, inte ens uppe i den högsta eliten som rider med en sådan lätthet & så mjukt som du gör.
  Min fråga är: Vilka är dina största mål just nu & med vilken/vilka hästar? Vad är ditt allra högsta mål som du siktar mot just nu?
  Kram

 16. Emma

  Hej! Jag har en åttaårig ponny hemma som besitter massa kapacitet, men på tävling litar han inte på sig själv och vågar helt enkelt inte alltid hoppa. Det är väldigt synd, då han egentligen hade kunnat platsa bland ponnyeliten. Men hans dåliga självförtroende gör det svårt för honom. Han är sent tagen, tror du att det kanske kommer ge sig med åren? Eller borde jag satsa på en annan ponny? Har du något tips till ryttare med osäkra hästar?

 17. Felicia

  Hej!

  Jag undrar hur ett klättrings träningspass kan se ut för dig? Vilken lutning tränar du i och hur länge och vilka gångarter?

  Undrar även hur ett konditionspass ser ut med t.ex. intervallträning och hur länge och vilka tempon ungefär?

  Kram!

 18. Linn

  Hej Cornelia! Jag har själv en stor häst på 1.80 som jag tävlar i hoppning med och jag blir väldigt inspirerad av att se hur balanserad och välriden din Totte är. Jag undrar lite om du har jobbat honom på något speciellt sätt jämfört med de andra eller gjort några speciella övningar? Tycker att det är lite svårt att få ihop hela den stora kroppen på rätt sätt ibland 🙂

  Mvh Linn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *