Varberg!

Tjo!

I onsdags kom vi fram till Varberg. Det är första gången vi är här, det var väldigt länge sen vi besökte en ny tävlingsplats nu, oftast åker man ju på de man tycker varit bra tidigare, eller, det är dom större bra som håller de tävlingar jag oftast åker på, så det är inte så mycket nytt. Så det är roligt!

I onsdags veterinärbesiktigade vi, gick galant och alla veterinärer var jätteimpade över hur stor och biffig Totte var, haha! Jag är så glad över att Zwiggy numera är hanterbar på tävling, vetcheck brukade vara det farligaste på en hel helg med henne, kommer aldrig glömma i Scandinavium förra året, hon var spritt språngande galen och efter att nästan ha mördat alla hästar och människor i närheten kom tre överdomare fram och öppnade upp avspärrningen för oss så vi fick gå före i kön, besiktiga och sen gå därifrån. Vi fick nog gå föra 20st andra hästar, haha. Det var bland det läskigaste jag varit med om med henne, fy.

Innan dess, för typ 3-4 år sedan så fick vi alltid sadla på henne, rida till besiktningen, sadla av, besiktiga, och ssen sadla på o rida tillbaka igen för det var farligt att gå med henne. Men hon har vuxit upp nu, vilket är obeskrivligt skönt, hon är snäll att vara ute o gå med, som värst blir hon lite uppblåst o arab-travar en bit sen är hon cool igen. Tack Zwiggy för att du blivit normal!

Anyway, efter vetchecken så trimmade jag Zwiggy och hon kändes fin. 

Igår var det bara Zwiggy som tävlade och hennes klass började 18.15 och jag hade startnummer 65, så jag trimmade både henne och Totte på förmiddagen inne på stora arenan, både kändes toppen, framförallt Tottemannen.

Sen gick Zwiggy sin 135cm klass, som var väldigt stor för o vara första kvalet, men det är internationell status på denna tävling så rätt ska vara rätt. Zwiggy kändes fräsch, lite väl pigg och taggad, men ändå fin. Var felfri och snabb i början av omhoppningen, sen gled tygeln på lite fel ställe så jag missade en sväng och bråkade inte med henne så gled ut lite i de två sista svängarna med, så slutade på 10e plats. är mycket nöjd, har bara hoppat lite småhinder hemma sen förra tävlingen så det var bra att hon presterade som hon ska ändå!

Iochmed hennes resultat igår så är hon direktkvalad till lördagens 140cm final och hon får vila idag istället för att rida kval 2. Så idag är det bara Totte som går en 145cm klass, kval 1 för honom till söndagens final. Det ska bli roligt! Ska trimma Zwiggy på fm också! 🙂

Cornelia Rylén på Zwiggy_

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *