Zwiggy

Zwiggy är ett sto f.2004 e. Sydney  – Guidam.

Jag köpte henne som i början av hennes år som 6åring. Då hade hon startat lite 110 med ostabila resultat och styrningen fungerade väl sisådär. Jag älskade henne från första stund och vi har utvecklats tillsammans varje dag sen dess.

Det är en ganska speciell häst, var länge okontrollerbar på tävling och slängde av mig ett par gånger, otroligt spänd, uppblåst, och var inte rädd att ta till rodeo-kortet. Mer i luften än på marken om man säger så. Men det har blivit bättre, och nu är hon mest pigg. En häst som jag hemma rider väldigt lugnt, i låg form och för små hjälper i långsamt tempo. Men på tävling sätter jag lite väl mycket tryck i henne och på högre höjder får jag fulrida lite. Det är en häst som av naturen inte har modet att hoppa de högsta hindrena utan hjälp, så det krävs att jag som ryttare hjälper henne lite extra. Jag har haft henne i 6 år och har bittert fått komma fram till det.

Men det har resulterat i määäängder av vinster och placeringar upp till 145cm. I somras red vi vårt andra SM och tog brons, blev därefter uttagna att rida NM där vi kom 4a. Zwiggy är bäst!

Klicka hääääär för att se filmen från SM finalen 150cm!

IMGP5782